actieve workshop

Samen met collega teamcoach Joyce Kruijff ben ik licentiehouder van Het Systeemspel. Een actieve workshop voor leiders en adviseurs waarin wij je laten zien hoe leerzaam het is om de samenwerking binnen een team eens door een andere bril te kijken. Een mooie manier om te leren, analyseren en adviseren! Doe jij ook mee? Schrijf je dan snel in!

Andere bril, nieuw perspectief

Kijken door de systemische bril naar samenwerking geeft een ander perspectief. Het laat je kijken ‘tussen’ mensen in plaats van ‘in’ mensen. Je leert taal te geven aan ‘gedoe’ en patronen te herkennen in je team. Hiermee leer je hoe je met kleine interventies weer beweging kunt krijgen daar waar de samenwerking vastloopt of dreigt vast te lopen.

Daarnaast leer je kijken vanuit een meervoudig perspectief. Je gaat niet op zoek naar ‘de schuldige’ van het gedoe, maar je leert kijken naar het grotere geheel en hoe gedrag logisch is in de context. Door op zoek te gaan naar deze logica ontstaat er meer begrip voor elkaar en ruimte voor nieuwe onverwachte oplossingen.

‘Gedrag is altijd logisch in de context, maar niet altijd handig’

HET SYSTEEMSPEL

Voor wie?

Deze actieve workshop, in de vorm van een spel, is bedoeld voor een groep van 9 tot 12 deelnemers. Een must voor een ieder door de systemische bril naar de samenwerking binnen hun team wil leren kijken en geïnteresseerd is in de dynamiek van samenwerken (denk aan: leidinggevenden, HR adviseurs). Iedere spelronde heeft een korte theoretische introductie waarmee je in het spel aan de slag kunt.

Wat gaan we doen?

Je maakt kennis met directeur Bo, teamleider Dario, medewerkers Ewout en Evrim en adviseur Chris. Je kijkt mee in hun organisatie, de opdracht waar ze voor staan én hun samenwerking hierin. En zoals in zoveel teams loopt dit niet geheel op rolletjes. Ze hebben jouw advies nodig! Je kijkt naar wat er tussen hen gebeurt en je leert een aantal systemische principes toe te passen. Behalve dat je het team van directeur Bo van goed advies kunt voorzien, kun je dat na de workshop ook voor jouw eigen team.

Hoe werkt het?

Samen met de andere deelnemers werk je actief in kleine groepjes. Je vormt een team met 3 andere deelnemers. Zo zijn er 3 teams van 4 spelers en iedere ronde kun jij met je team punten verdienen. De spelrondes zijn opgebouwd uit theorie, een filmfragment en een opdracht. Scoor jij met je team de meeste punten? Dan hebben jullie gewonnen! En nog mooier: de systemische principes die je geleerd hebt kun je daarna toepassen in jouw eigen team.

We reiken kennis aan en je leert door te doen. Dit doen we in twee dagdelen op een fijne en verzorgde locatie. Leren met plezier, ontspanning en aandacht werkt!

Wanneer kan ik meedoen?

De eerstvolgende workshops van Het Systeemspel zullen plaatsvinden in 2023. Houdt de website goed in de gaten, want binnenkort is het weer mogelijk om je in te schrijven!

Locatie: Buitencentrum Schoorlse Duinen
Tijd: van 9 tot 17 uur
Kosten: € 395,- ex. BTW

‘Er is vaak maar een kleine verandering nodig om een groot verschil te maken’

IMG_6703

Inhoud

  • Actieve workshop in de vorm van een spel
  • Twee dagdelen op een fijne locatie
  • Bedoeld voor groepen van 9 tot 12 deelnemers
  • Theoretische introductie
  • Meekijken in een organisatie
  • Je leert systemische principes
  • Actief in kleine groepjes werken
  • Einddoel: jouw advies

wie wij zijn

Als ervaren teamcoaches gebruiken Joyce en ik het beste uit meerdere stromingen. Vanuit respect, en waar het kan met een beetje humor, maken we de niet functionerende patronen zichtbaar. We gaan samen op onderzoek uit vanuit een waarderende en ontspannen benadering. Zo kan het team zelf de weg uit het gedoe te vinden of de samenwerking een extra stimulans geven. 

‘De oplossing zit in het team zelf’

Ja, ik doe mee!

EN WIL MIJZELF AANMELDEN VOOR DE WORKSHOP: HET SYSTEEMSPEL